Bor: Da li se kasni sa rekonstrukcijom magistrale “B” vrelovoda?

Bor, S.M. – Na zvaničnom sajtu Grada Bora objavljeno je obaveštenje o produženju roka za podnošenje ponuda za rekonstrukciju “B” magaistrale vrelovoda kod Sportskog centra. Novi rok za podnošenje ponuda je do kraja ovog meseca. S obzirom da je vreme za završetak ovog posla oko dva meseca, postavlja se pitanje – da li je uopšte moguće da se do početka zimske sezone, kako je najavljivano još u februaru ove godine, kvalitetno okončaju radovi, izvrše probe i da NGC i Metalurg do 15. oktobra dobiju tople radijatore. Stručnjaci sa kojima smo razgovarali opravdano sumnjaju u takvu mogućnost.

Nameće se i pitanje zašto je javna nabavka raspisana tek 23. jula? Kako je rok za dostavljanje ponuda produžen, presotalo je samo mesec i po do početka grejne sezone.

Navedeni rok za završetak radova u konkursnoj dokumentaciji je maksimalno 60 dana, a potencijalni ponuđači su u obavezi da za to (ili kraće) vreme urade: rušenje kolovozne trake na saobraćajnicama i betonskih površina na trotoarima po trasi postojećeg toplovoda, iskop postojećeg cevovoda u području šahta, demontažu postojećeg cevovoda u području šahta, iskop i delimičnu preradu postojećih armirano betonskih šahti i izradu proširenja šahti za ugradnju priključnih cevovoda, iskop kanala za polaganje cevovoda, izgradnja novog predizolovanog cevovoda sa fazonskim elementima, povezivanje novog cevovoda sa postojećim cevovodima, izrada, izlivanje armirano betonskih čvrstih tačaka za cevovod, geodetsko snimanje postojeće, obeležavanje rekonstruisane trase i snimanje položenog cevovoda, zatrpavanje kanala i popravka, dovođenje površine kanala u predhodno stanje

Izvođači radova ne treba da brinu jer su sredstva obezbeđena: komunalne usluge, prvenstveno cena grejanja, povećane su – bez zakašnjenja.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije