Bor: CENTAR ZA KULTURU IZDAJE KAPITALNO DELO „BOR I OKOLINA“, DOLAZE POZORIŠTA, FESTIVALI, FILMOVI…

Bor, S.M. – Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ pripremila je za naredni period bogat program namenjen svim uzrastima. Nesumnjivo najznačajniji događaj ove godine je promocija monografije ,,Bor i okolina“. Autor ovog dugo očekivanog kapitalnog izdanja je diplomirani istoričar Slobodan Lj. Jovanović, a izdavači Grad Bor i Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“. Biće to, na jedinstven način, i nastavak nekadašnje edicije u dva, odnosno tri dela naslovljena „Bor i okolina“ više autora, ali i do sada najsadržajnija monografija sačinjena pre dve decenije, delo jednog borskog autora. Promocija će biti održana 13. decembra kada obeležavamo i 155 godina samostalnosti borske opštine.

Povodom obeležavanja Dana grada Bora tradicionalno organizuje svečanu akademiju koja će biti održana 3. oktobra u sali Muzičke škole. U okviru oktobarskih svečanosti, istog dana, u večernjim terminu, u bioskopu ,,Zvezda“ zakazan je koncert Stevana Anđelkovića.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti sezonu otvara spektakularna predstava Ateljea 212 ,,Noćna straža“ 10. oktobra. Dramski studio za decu, 29. oktobra, priprema premijeru pozorišne predstave ,,Princeza fina Žozefina“.

Ljubitelje sedme umetnosti najviše će obradovati vest da bioskop ,,Zvezda“ sredinom oktobra ponovo počinje sa radom. Premijerno će biti prikazan film ,,Vojna akademija 5“. Pošto je Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ uspela da kupi digitalni projektor, borska publika će u narednom periodu uživati u svakodnevnim projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja.

Početkom novembra dolaze popularni glumci teatra ,,Boško Buha“ sa predstavom ,,Gospođa ministarka“, dok Dramski studio za decu, 21. novembra, predstavlja još jednu premijeru pozorišne predstave ,,Bajka o bajkama“.
Za poklonike narodnog stvaralaštva priprema se jubilarni 15. Festival vlaške izvorne pesme koji će se održati 29. novembra.

Do kraja godine Borani će biti u prilici da vide još dve pozorišne predstave za odrasle – krajem novembra i sredinom decembra. Tradicionalno se organizuje i manifestacija ,,Ulica dečijeg osmeha“ 24. decembra ispred Doma kulture. Toga dana, u večernjem terminu, mališani će uživati u novogodišnjoj predstavi ,,Miki Maus i novogodišnji haos“.
Kulturno umetničko društvo ,,Bor“ tradicionalno će krajem decembra održati novogodišnji koncert, s tim što će, zajedno sa Etno radionicom, 12. oktobra, gostovati u Topoli na 56. Oplenačkoj berbi i Saboru izvornog narodnog stvaralaštva. Dramski studio za decu odigraće predstavu ,,Bubica“ krajem oktobra u Kladovu i početkom novembra u Aranđelovcu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije