BOR – 105 PREGLEDA, JOŠ 24 OBOLELA, 14 IZLEČENO, 250 UKUPNO POZITIVNIH NA KORONAVIRUS

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, na današnji dan, 12. novembra, U Boru je ukupno 250 pozitivnih na virus korona. Od poslednjih informacija izlečeno je 14 osoba, a registrovana su i 24 nova slučaja virusa.

Prema rečima nadležnih u zdravstvu, u kovid ambulanti se i dalje beleži veliki broj pregleda, pa je tako juče pregledano 105 pacijenata, od kojih 80 prvi put.

„Svi novozaraženi su sa blagom do srednje teškom kliničkom slikom, od kojih je petoro dece sa blagim simptomima. Njihov kontak sa zarazom uglavnom je bio preko roditelja.“, rekla je na konferenciji dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja.

U Opštoj bolnici Bor je, zbog velikog broja novozaraženih pacijenata virusom korona, u COVID sistem, sem Grudnog odeljenja, uključeno i Interno odeljenje.

„Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 35 bolesnika, od kojih je 24 pozitivno na virus, dok se za još dvoje čekaju rezultati. Svi pacijenti su sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom. Odeljenje neurohirurgije iz organizacionih razloga više nije u covid sistemu, već je za potrebe kovid pozitivnih pacijenata oslobođeno Interno odeljenje sa 55 ležajeva, dok su internistički pacijenti dislocirani na Odeljenje produžene nege i lečenja i Odeljenje Centralne intenzivne nege. Odeljenje neurohirurgije vraćeno je u redovan sistem rada za pacijente kojima je neophodna hitna intervencija.“, istakao je dr Goran Joksimović.

On je naglasio da je većina bolničkih resursa podređena kovid pacijentima, gde se na dnevnom nivou uradi preko 70 rendgenskih snimaka. Zato je upućen apel za strpljenje, s naglaskom da je 15 medicinskih radnika ove zdravstvene ustanove kovid pozitivno, od kojih је dvoje hospitalizovano.

“Nema mesta panici, ali bih zamolio još jednom sve sugrađane da se maksimalno pridržavaju mera zaštite od koronavirusa i svedu kontakte na minimum. Da vreme provode sa porodicama, u krugu najbližih – rekao je gradonačelnik, Aleksandar Milikić.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije