BLOKADA PUTEVA PREMA RUDNIKU “CEROVO” OTKAZANA, MOGUĆ VELIKI PROTEST ZA TRI NEDELJE

Bor – Krivelj, S.M. – Kako smo večeras saznali od organizatora, odlaže se zakazana blokada puteva prema kopu rudnika “Cerovo” u ataru Malog Krivelja  (petak, 22.maj,sutra ujutru, u 6 sati) i protest protiv još neisplaćene nadoknade za nekretnine i proširenje rudnika. U današnjem razgovoru sa trojicom vlasnika spornog zemljišta i predstavnika ovlašćenih republičkih institucija dogovoreno je da se ceo problem rešava mirnim putem. Na pitanje zašto je odložen protest nezadovoljnh meštana Krivelja i još nekih sela koja se nalaze “pod udarom” proširenja i izgradnje novih rudnika, odgovoreno je da je za sada i taj skup odložen i da će, ukoliko se ne postigne odgovarajuće rešenje, biti organizovano veliko okupljanje naroda najkasnije za tri nedelje.

-Hoćemo da budemo krajnje kooperativni kako bi se postiglo obostrano korisno rešenje, i za građane okolnih sela i za strane rudarske kompanije. To ne znači da ćemo biti popustljivi i odustati od poznatih zahteva. Tako nešto aposlutno ne dolazi u obzir. Insistiiraćemo na svakom zahtevu jer smo ubeđeni da smo na pravoj strani i da smo dovoljno bili tolerantni. Ne zanima nas ko je i kad pogrešio –  država, strane kompanije ili bivši RTB. Najvažnije je da dobijemo odgovarajuću nadoknadu i da se ispoštuju davno data obećanja – kažu organizatori.

Nezvanično saznajemo da su najavljena blokada puteva i protest meštana Krivelja i obližnjih sela podigli tenzije u krugovima vladajuće partije, što je i razumljivo jer do predstojećih izbora nije preostalo mnogo vremena.

 

Na fotografiji: Prošlogodišnji protest građana Krivelja ispred direkcije Ziđina protekao je mirno i dostojanstveno

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije