Blagoje Spaskovski tera radnike da ga hvale

Prvi čovek RTB Bor napravio armiju poslušnika, koji imaju zadatak da ostavljaju pozitivne komentare o njemu na društvenim mrežama, a svaki njihov potez strogo prate kontrolori.

Iako uglavnom stranke imaju „botove“ koji kao zapete puške brane svoju partiju, direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski rešio je da od svojih zaposlenih napravi privatnu armiju poslušnika!

Spaskovski se, kako Kurir saznaje, dosetio da zaposlene organizuje i tera ih da ga hvale po društvenim mrežama i medijima, ali i da kritikuju medije koji loše pišu o njemu.

Pretnje za neposlušne

Izvor našeg lista, jedan od odabranih za ovaj zadatak, kaže da se prihvatio te dužnosti iz straha da ne izgubi posao.
– Nedavno je sastavljen spisak mlađih radnika kojima je dodeljen „radni zadatak“ da na Fejsbuku dele pozitivne vesti, a da u negativnim brane firmu i pišu sve najbolje o direktoru. Ljude koje je Spaskovski odredio za „kontrolore“ su pozivali na sastanke sve sa spiska i prenosili nam precizna uputstva. Upozoreni smo da će svaki naš korak biti praćen na dnevnom nivou, a rečeno je i da će biti pravljeni izveštaj – priča sagovornik Kurira.

Izvor Kurira  dodaje i da im je zaprećeno da će svi izveštaji biti poslati direktno na ruke Spaskovskom.

Ne oglašava se

– Oformljena je i tajna grupa pod nazivom „RTB Bor klub“, u kojoj se objavljuju sve vesti vezane za RTB. Radnici moraju da pošalju zahtev za prijateljstvo određenoj osobi, koja ih nakon toga doda u grupu. U obavezi smo da svakodnevno pratimo aktivnosti u grupi i da ispunjavamo zadatke koji se izbacuju, da delimo vesti iz grupe kako bi ih videli naši prijatelji, kao i da komentarišemo vesti koje izađu. Onda se svaki komentar kopira u komentaru, kako bi pratili šta radimo i da li radimo. U suprotnom, sve se prenosi generalnom direktoru. Ljudi su uplašeni, u strahu od psihičke torture, smanjenja plata, ali i otkaza – navodi  izvor.

Spaskovski bi trebalo da bude sklonjen s mesta direktora jer je raspisan konkurs za profesionalni menadžment u RTB Bor. Kurir je u više navrata pisao o njegovom lošem poslovanju i milionskim dugovima, a redom se priklanjao vladajućim strankama kako bi zadržao fotelju. Tako je bio blizak SPS, pa URS, a sad i SNS. Spaskovski nije odgovarao na pozive Kurira.

Uputstva za botove
SHVATITE ZADATKE NAJOZBILJNIJE

Poziv za organizovanje poslat je na grupu „RTB Bor klub“, a ovo su upustva za ponašanje botova:„Kolege, od danas počinje da radi grupa RTB Bor klub! Grupa je tajna i niko ne zna da ste vi u njoj niti može da se vidi na FB. Naši zadaci će biti sledeći:

1. Da afirmativno komentarišemo vesti koje će biti kačene u ovoj grupi.

2. Da šerujete na vaše profile afirmativne postove, koji će takođe biti kačeni u ovoj grupi. Povremeno će u grupi biti kačene i smernice u kom pravcu treba da ide komentarisanje vesti. Te smernice će vam služiti za osmišljavanje vaših komentara, a ne za prosto kopiranje navedenog.

3. Nakon svakog obavljenog zadatka potvrdićete izvršenje udaranjem plusa u komentaru posta.

4. Čuvajte komentare koje šaljete i koji su vam objavljeni jer će po potrebi biti pravljeni izveštaji.

5. Situacija je takva da pojedini mediji uglavnom iz ličnih interesa svakodnevno napadaju kompaniju u kojoj svi radimo i od koje živimo i u našem interesu je njeno očuvanje.

6. Molim vas sve da ovo shvatite najozbiljnije!

7. Za početak vas molim da udarite plus u komentaru ovog posta, kao znak da ste pročitali.

8. Takođe vas molim da svakodnevno pratite grupu jer će zadaci biti postavljani kako se pojavljuju.

 

Izvor: kurir.rs

Foto: Media centar Bor

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije