Besparica: RUKOMETAŠICE NEĆE IGRATI „KUP EVROPE“ U BORU

Bor, 27. jul, S.M. – Iako su borske super rukometašice izborile istorijski uspeh, pravo da se takmiče u jendom od evropskih kupova, „Čelendž“ kupu, najverovatnije, neće moći da igraju drugu, uzvratnu utakmicu sa „Krivajom“ iz Zavidovića (BiH) kod kuće, u Boru. Kako je juče novinarima rekao predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić, u opštinskoj kasi nema para za uređenje dvorane u Sportskom centru po evropskim standardima.

-Predstavnici kluba bili su u opštini i upoznali nas sa problemima pred takmičenje u Evropi. Da bi se popravilo osvetljenje i izmenio parket neophodno je najmanje 12 miliona dinara.  Ima tu još raznih troškova. Taj novac u ovom času niti imamo, niti je predviđen budžetom. Rado bi pomogli, svesni smo velikog uspeha i izlaska u Evropu, ali reč je o višoj sili. Iduće godine obezbedićemo više para i za sport, tako da ćemo verovatno planirati i rekonstrukciju nekih objekata u Sportskom centru – rekao je Milikić.

Ukoliko ne dođe do rešenja, borski i srpski superligaš biće primoran da obe utaklmice odigra na parketu u Zavidovićima. To nije redak slučaj i ne samo kod naših ekipa i u rukometu i ostalim sportovima.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije