AVIONI I PADOBRANCI NAD BOROM

Bor, aeroskup, S.M. – Subotnji lep, sunčan dan (11. avgust) ostaće u sećanju mnogim Boranima i Timočanima pristiglim na aero-miting, jer imali su šta da vide: nebom su poleteli padobranci i laki avioni. Državnu zastavu od padobranaca primio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, a himnu Srbije izveo je trubač, (osnovac iz Rgotine i učenik Muzičke škole iz Knjaževca) Dušan Jovanović. Program je začinio dečji folklor KUD “Zoran Gajić” iz Rgotine.

-Ovo je divan događaj i bolje je organizovan od prethodnih. Najveće zasluge pripadaju Sportskom centru Bor. Zadovoljstvo je biti deo ove manifestacije kojom bi se mogli podičiti i veći gradovi od našeg Bora – rekao je gradonačelnik Milikić.

– Bor može da se ponosi svojim aerodromom i aero-skupom. Dolazio sam i ranije na ovaj objekat i svaki put mi je bilo zadoovljstvo, danas se osećam možda i najprijatnije jer je celokupna organizacija besprekorna. Najvažnije je da je bezbednost vrhunska. Veujem da se tradicja neće prekinuti i da će Bor i ubuduće okupljati vazduhoplovce iz cele zemlje – podsetio je predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović.

Okupilo se između 2 i 3.000 građana od kojih je jedan broj stigao autobusima koje je obezbedio organizator. Motorna vozila imala su dovoljno parking prostora, a redarska i ostale službe bile su na nivou zadatka.

-Ranijih godina ovakvi aero-skupovi održavani su u maju, junu kada nije bila puna sezona godišnjih odmora pa je bilo više posetilaca. Sada je manje naroda, ali je ceo program za više nego vrlo dobru ocenu. Bilo je i gostiju iz Beograda, Zaječara, Paraćina. Možda je jedino moglo više da se odradi na propagandi – smtara Sreta Dinić.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije