Ana Brnabić: BOR JE SADA ADMINISTRATIVNI, GEOGRAFSKI I KULTURNI CENTAR REGIONA

Beograd – Bor, S.M. – Povodom dobijanja statusa grada, novi gradonačelnik, Aleksandar Milikić dobio je više čestitki od kojih, po sadržaju, treba izdvojiti podršku premijerke Ana Brnabić, ministra Gorana Trivana i predsednika IO SNS-a, Darka Glišića.

Sada imate obavezu da, kao adminstrativni, geografski i kulturni centar regiona predstavljate lokalne samouprave u razvojnim i ostalim projektima od značaja za sve građane. Istorija Bora, koju je stvorilo rudarstvo, sve do današnjeg modernog metalaurškog centra Srbije, opravdava dobijeni status, što ćete ubuduće i potvrditi – navela je premijerka.

-Ovo je važan događaj za sve građene Bora kojima se ubuduće otvaraju nove mogućnosti za postizanje kvalitetnijeg života. Ministarstvo zaštite životne sredine podržaće ulaganja i svako očuvanje prirodnih resursa Bora – naveo je ministar Goran Trivan.

Darko Glišić je najpre čestitke uputio svim građanima Bora, a potom i prvom gradonačelniku.

Čestitke su upućene i od predstavnika opština Zaječar, Negotin, Boljevac, Petrovac na Mlavi, Žagubica, Majdanpek… Danas im se pridružio, na prijemu u gradskoj Skupštini Bora, i direktor Odeljenja za ekonomske odnose Ambasade Kanade u Srbiji, Filip Petrović (na slici).

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije