ALEKSANDAR VUČIĆ IZ DUGOG POLJA

Sokobanja, N.R. – U Dugom Polju kod Sokobanje živi Aleksandar Vučić. Nije u srodstvu sa imenjakom, predsednikom Srbije, ali ga voli “ko svog sina Dragana jer mnogo radi za Srbiju”. Vučić iz Dugog Polja, seoceta sa 150 kuća, živi od rudarske penzije od 28.000 dinara (radio je u obližnjem rudniku uglja u Čitluku), rođen je 1948. godine, živi sa majkom Božicom i sinom i – dobro mu je, ne žali se niti ima bilo kakvih primedbi na aktuelnu vlast.

-Istina je da da mi sin nigde ne radi, ali mlad je, 24 godine je napunio, ima vremena za njega. Nego, svi me pitaju hoću li glasati za imenjaka iz Beograda, a ja ponosno odgovaram: da, hoću i to svim srcem. Predsednik zaista puno radi, voli Srbiju i sprski narod, voli i ceo svet. Jedva čekam da odem na biralište. To je moje pravo da glasam po svojoj volji. Svako ima svoje mišljenje i ništa nemam protiv bilo koga. Verujem da će Aleksandar pobediti, uostalom lepo je to naše ime, ima i lepu tradiciju – kaže, široko osmehujući se, očevidno srećan i zadovoljan, Aleksandar Vučić iz Dugog Polja.

Na pitanje da li zna kad su tačno izbori i da li ima neku “vezu” u Beogradu, penzionisani rudar spremno odgovara – da je čuo na TV da su izbori krajem aprila, a što se veza tiče “nije on za takve rabote u ovim godinama, niti rudarima priliči da traže prečice i privilegije”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije