AKADEMIJA “DOSITEJ” OTVORILA MEDICINSKU ŠKOLU U BORU. VELIKO INTERESOVANJE U CELOJ TIMOČKOJ KRAJINI

Beograd – Bor, S.M.   Na današnjoj prezentaciji “Škola otvorenih vrata”,  budućim  učenicima i njihovim roditeljima rečeno je – da je Akademija “Dositej” iz Beograda otvorila izdvojeno odeljenje Srednje Medicinske škole u Boru i tako ispunila višedecenijsku želju – i potrebu – Borana da im se deca u svom gradu školuju za medicinske sestre, farmaceutske i laboratorijske tehničare. Godinama su svršeni osnovci iz Bora i okoline pohađali medicinske škole u drugim mestima uglavnom svakodnevno putujući raznim prevozom, što im je oduzimalo dragoceno vreme za učenje i ostale aktivnosti.

-Predavači su mladi, ali i iskusni medicinski stručnjaci iz Bora, dok su za društvene predmete angažovani najbolji profesori borskih osnovnih i srednjih škola. Ugovorena je saradnja sa farmaceutskim kućama i zdravstvenim ustanovama u ovom gradu, što će omogućiti i najkvalitetniji praktični rad. Upis traje do 1. septembra, a ovih dana posećujemo osnovne škole u Timočkoj krajini i predstavljamo naš program. Interesovanje je zaista svuda veliko.  Zato je verovatno i danas, na prezentaciji u našim prostorijama ( zgrada Stambenog preduzeća, poslednji sprat gde su nekada bile kancelarije “Jugopetrola”, ulaz sa spoljnih stepenica u prolazu za gradski park) izuzetno interesovanje – kaže sekretar škole, Silvana Anđelković napominjući da Akademija “Dositej” ostvaruje i izvanrednu saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru.

Prostorije Medicinske škole u centru grada

Od posebnog je značaja što  su obezbeđeni i partneri, poznate i priznate institucije i ustanove u inostranstvu, u Austriji, Nemačkoj i asocijacijama Evropske unije. Zato je, nakon završetka škole, lakše i izvesnije dobijanje posla u tim zemljama.

Sem redovnog školovanja obezbeđeni su i doškolovavanje i prekvalifikacija.

Akademija „Dositej“ u Beogradu sem medicinske škole ima još tri srednje škole koje obrazuju učenike za  različita zanimanja  kao i ekonomski fakultet  i fakultet informacionih tehnologija.

Detaljnija obaveštenja mogu da se dobiju na sajtu Akademije “Dositej” i posredstvom telefona:

030/825-555, 064/812-93-68 i 060/065-65-68.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije