Ajmo u planine: BELA KRALJEVICA PREPUNA BORANA

Zaječar, S.M. – Ski staza i ski lift na Kraljevici iznad Zjaečara ovog vikenda su glavna meta zaljubljenika u skijanje i sankanje. Najviše je mladih i dece. Zaječarska bela lepotica primamila je ne samo znatiželjnike ovog grada i okoline, nego i Borane koji, u nedostatku svog klizališta i skijališta na Crnom vrhu, sve više hrle put susednog Zaječara. Juče je dosta bilo i Negotinaca, gostiju iz Niša i Beograda. Popularne cene i dobra organizacija još jedna su povoljnost koja se ovih dana ne propušta, tako da je Kraljevica postala prava bela oaza zimskih čarolija, sve do Stare planine i reprezentativnog  Jabučkog ravništa. S obzirom da će i narednih dana biti snega i zimskog ambijenta, doduše uz niske tempretaure, moguća je i veća poseta.

Dužina skijališta  je 488 m, Kapacitet ski lifta je  1173 skijaša na sat. Skijalište na Kraljevici  je otvoreno do 22 sata. Cena karte radnim danima je 250 dinara, dok u dane vikenda karta iznosi 350 dinara.

Na Kraljevici ima dovoljno  snega. Tabač je  „ispeglao“ stazu koja sada izgleda fenomenalno. Grad Zaječar inače pored tabača poseduje i četiri topa za veštačko osnežavanje staze nabavljena pre nekoliko godina u Valgardeni u Italiji.  Pored staze za skijanje nalazi se i staza za sankanje.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije