26. SENI: I SVETSKI PRVACI NA BORSKOM JEZERU

Bor, S.M. – Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (osnovan 1991, 1.200članova) organizuje, od 30. avgusta do 1. septembra, 26. SENI, Republičke sportske igre, koje će se po četvrti put održati u Boru i na Borskom jezeru. Ovo takmičenje se održava 26. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Očekuje se učešće 150 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije, kao i četiri ekipe ili delegacije iz regiona (Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine).

Svi učesnici biće smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima učestvovaće i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, Nebojša Đurić i Miloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja.

Prvog dana igara, 30. avgusta, u Sportskom centru Bor održaće se takmičenje u stonom tenisu i streljaštvu, a u popodnevnim satima u pikadu u hotelu „Jezero“. Svečano otvaranje SENI, 26. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (skraćeno SPIKS), kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, desiće se drugog dana igara, u petak, 31. agusta, na sportskim terenima hotela „Jezero“s početkom u 9 sati. Tom prilikom govoriće gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Mihailo Pajević, kao i pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević.

Posle otvaranja igara slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska, bacanje čunja i koplja. Istog dana, u popodnevnim satima, u hotelu „Jezero“, održaće se takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara. Na svečanoj večeri biće proglašeni pobednici i uručena priznanja najboljima čime će igre biti zvanično zatvorene.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije