SO Bor: GREJANJA ĆE BITI, NEODGOVORNI DIREKTORI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

Bor, S.M.Opština je ozbiljna i odgovorna. Grejanja će biti od 15. oktobra po propisu i tu nema dileme. Direktori javnih preduzeća i ustanova, ne samo da će biti smenjivani, nego će i krivično odgovarati i ne samo za nenamensko trošenje budžetskih para svuda gde inspektor pronađe nepravilnosti. Što se tiče Stambenog preduzeća i trošenja para skupština stanara, može biti reči i o krivičnoj odgovornosti… Kod otpuštanja prekobrojnih radnika u javnom sektoru, i tu neće biti nesporazuma: niko ne sme biti otpušten bez saglasnosti sindikata i mimo zakona. Ali, taj težak i nezahvalan posao moraće da se okonča najkasnije za dve nedelje, jer u nekim javnim preduzećima ima i dvostruko više zaposlenih od potrebnog broja. Odbornici će ubuduće dobijati odgovore pismenim putem – rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić odgovarajući na odborničko pitanje dodajući da je upoznat da Samački hotel duguje za grejanje 40 miliona sa kamatama, ali da su dugovi za struju ne tako davno izunosili 11 miliona dinara, sada su minimalni, možda veći od 200.000 dinara.

Srđan Marjanović je zahtevao celovitu analizu nenamenskog trošenja u javnom sektoru i to od 2010. do kraja 2016. godine. Jer, sumnja se da nije samo u Stambenom preduzeću bilo takve „komocije“. O toj temi bi, smatra on, trebalo da se posebno razgovara na sednici SO. Odbornici Dragan Marković i Predrag Balašević pitali su zašto nema novopredloženih direktora na sednici SO, jer se od njih očekuje da iznesu svoj plan i program rada.

Jasmina Orlić, zamenik predsednika Opštine Bor, rekla je da je šef Odborničke grupe SNS-a, Blagoje Spaskovski opravdano odsutan jer je u delagaciji za doček predsednika Republike Vučića u Majdanpeku.

Odbornici su većinom glasova za nove direktore Toplane i Stambenog preduzeća postavili Milutina Simića i Lidiju Načić.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije