Sindikat penzionera: NE DAMO DRŽAVI DA PRODAJE BANJE, TO JE NAŠA IMOVINA!

Beograd – Bor, S.M. – PIO Fond raspolaže ogromnom imovinom čija se vrednost procenjuje na 10 milijardi evra. Zbog loše organizacije i nesposobnog rukovodstva, Fond ne ostvaruje gotovo nikakve prihode od svoje imovine. Najbolji primer za to su – srpske banje. Republička Vlada osnovala je Radnu grupu (na čelu sa ministrom Rasimom Ljajićem) za ubrzanu privatizaciju 27 banja i specijalnih bolnica.Ovaj posao se nastavalja bez obzira što je veliki broj banjskih lečilišta u svojini PIO Fonda, a ne države. Ovo je deo iz materijala pripremljenog za sutrašnju sednicu (četvrtak, 19. april) Izvršnog odbora Udruženje sindikata penzionera Srbije u Boru.

-Ono što nije uspeo Mlađan Dinkić u svoje vreme, danas Vlada Srbije, s većinom u upravljanju Fondom, pokušava da uradi i otuđi imovinu penzionera. Zbog toga je pokrenut postupak pred Ustavnim sudom Srbije i dok se ne donese konačna odluka Vlada bi trebalo da se suzdrži od donošenja bilo kakvih odluka – naglašava se u posebnom saopštenju Udruženja penzionerskog sindikata.

 

Na fotografiji: Dvorac Karađorđevića u Brestovačkoj banji kod Bora koja je prva u Srbiji prodata brzo nakon 2000. godine

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije