RTB „Bor“: Nije bilo eksplozije

„Rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije demantuje priču koja je plasirana u medijima. Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo“, navodi se u saopštenju RTB Bor.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kazao je da se „moraju pokrenuti krivični postupci protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti“ i pozvao medije da pre objavljivanja informacija „provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli“.

„Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajna stvar“, naveo je Spaskovski.

Rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov kazao je da „konvertor broj četiri radi uobičajeno, da nema nikakve materijalne štete, nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno i niko nije povređen“.

Kako navodi RTB Bor, Najdenov je posetio topionicu i dodao da „apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo“.

„Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj četiri koji, kao što vidite radi normalno. Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta“, naveo je Najdenov.

 

 

Izvor: b92.net

Foto: Tanjug