POLICIJA U ZAJEČARU ZAPLENILA KOMPLETNU RADIONICU ORUŽJA I MUNICIJE

Beograd – Zaječar, S.M. – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 251 osobu u nastavku akcije „Ares“, a protiv 367 podneta je krivična prijava u redovnom psotupku. Posebno je naglašeno – da je policija na području Opštine Zaječar „pronašla kompletnu ilegalnu radionicu za izradu oružja i municije“. Ovo je danas izjavio ministar unutrašnjih pšoslova Srbije, dr Nebojša Stefanović.

On je podsetio da je naša policija, u saradnji sa ostalim bezbednosnim službama, „skinula sa ulice značajnu količinu oružja“. Oduzeto je 66 pušaka, 44 pištolja, šest bombi, više kilogram eksploziva i više hiljada komada municije. Zaustavljeni su i narko dileri sa 27 kilograma raznih narkotika.

Aktivnosti na suzbijanju kriminala se nastavljaju i, po rečima Stefanovića, trajaće dokle god postoji i poslednji kriminalci u ovoj zemlji.

Ovo je, nesumnjivo je, jedna od najenergičnijih izjava prvog čoveka srpske policije u poslednje vreme i zato je, smatraju analitičari, s pravom treba oberučke prihvatiti i podržati.