Opštinsko veće o Omladinskom centru: Iza jučerašnjeg performansa stoje skrivene namere

Bor, S.M. –  Povodom jučerašnje inicijative “Mladi u centru“ pokrenute od strane udruženja građana „Srbija u pokretu“  kojom je od lokalne samouprave zatraženo osnivanje Omladinskog centra, Opštinsko veće je danas izdalo saopštenje koje prenosimo u celosti.

„U prethodnom periodu članovi Opštinskog veća bili su u kontaktu sa predstavnicima udruženja i sa njima obavili razgovore, na kojima, osim zahteva za osnivanjem Omladinskog centra, nije postojao ni plan ni program za formiranje istog, kao ni održivost projekta i način finansiranja. Objekat koji je predložen od strane udruženja, Dom kulture, nije bio prihvatljiv jer se u prostorijama Doma kulture koje su u vlasništvu opštine nalaze Turistička organizacija, Narodna biblioteka, Muzej rudarstva i metalurgije i ŠRIF. Predlog lokalne samouprave koji, napominjemo, nije naišao na dobar prijem kod članova udruženja, bio je da se zgrada bivšeg TS-a adaptira i nameni za potrebe Omladinskog centra. Ova ideja potekla je od članova projektnog tima opštine Bor, sa namerom da se preko evropskih fondova dobiju sredstva za adaptaciju i renoviranje budućeg Omladinskog centra. Shodno tome, Direkciji za imovinu Republike Srbije podnet je zahtev da se objekat uknjiži na Opštinu Bor, kako bi bio priveden nameni.
Niti jednog trenutka lokalna samouprava nije rekla ne inicijativi za formiranje Omladinskog centra, čak su preduzeti određeni koraci ka tom cilju, tako da nas jučerašnji performans navodi na sumnju da iza svega postoji neka vrsta skrivene namere, s’obzirom da su zanemarene sve aktivnosti koje je lokalna samouprava sprovela na realizaciji ideje osnivanja Omladinskog centra.
Opština Bor, kao odgovorna lokalna samouprava, istrajna je u nameri da realizuje ideju Omladinskog centra, podržava aktiviranje mladih u realizaciji svojih ideja i otvorena je za svaki vid saradnje. Lokalna samouprava kroz Kancelariju za mlade finansira programe podrške mladima, kao i njihovo aktivno učešće u sprovođenju istih.“

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije