Nova stranka: Desetostruko uvećana poreska rešenja u Knjaževcu

Nova stranka navodi da su u Knjaževcu domaćinstva registrovana za bavljenje seoskim turizmom dobila poreska rešenja na iznose desetostruko veće u odnosu na 2016.

Nova stranka je zatražila hitno obustavljanje rešenja donetih za 2017. godinu.

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac zahteva i da se porez na imovinu računa po pravilima iz prethodne godine.
„Od knjaževačkih vlastodržaca zahtevamo da hitno obustave rešenja doneta za 2017, jer će se samo tako sprečiti bankrot naših sugrađana i razaranje naših sela“, navodi se u saopštenju.
Ta stranka je navela da „knjaževački vlastodršci dosledno sprovode uništavajuću politiku prema srpskim domaćinstvima diktiranu iz naprednjačke centrale“, izražavajući najoštriji protest „protiv politike otimanja od građana radi popunjavanja rupa u budžetu nastalih usled nesposobnosti aktuelnog režima i poklanjanja novca stranim ‘investitorima'“.
Nova stranka je navela da domaćinstva registrovana za seoski turizam koja su prethodne godine porez na imovinu i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine u zbiru plaćala oko 5.000 – 6.000 dinara, ove godine moraju da izdvoje čak 50.000 – 60.000 dinara.
„Deset puta više. Sa takvim nametima, ne postoji više ekonomska održivost takvih domaćinstava, zbog čega se već sada mnogi odlučuju na to da ih i ođave“, piše u saopštenju.
Nova je ocenila da vlast umesto da podstiče razvoj ruralnog turizma što bi uticalo da se podigne kvalitet života na selu, a mlade ohrabrilo da ostanu da žive i rade u selima, radi upravo suprotno, dodavši da se „ubijaju čak i minimalne razvojne šanse“.

 

 

Izvor: b92.net/ Beta

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije