Nikola Šainović: POKUŠAĆU DA POMOGNEM U REŠAVANJU SUDBINE RTB-a BOR…

Polako se vraćam u svoju profesionalnu sferu, nikad se nisam odvajao od rudarstva, metalurgije, energetike. Pokušaću malo da pomognem u reševanju sudbine RTB-a Bor. Ne vraćam se u parlement, Vladu… – izjavio je bivši predsednik srpske Vlade i potpredsednik jugoslovenske vlade i haški zatvorenik, Nikola Šainović u intervjuu „Kuriru“ podsećajući da će mlađima verno prenositi našu dramu devedesetih.

-U Predsedništvo SPS-a predložio me je Ivica Dačić i to je jednoglasno prihvaćeno – odgvorio je Šainović.

On je posebno govorio o haškim susretima sa Slobodanom Miloševićem naglašavajući – da je tokom 12-godišnjeg robijanja imao ponudu da svedoči protiv Miloševića, ali da je to odbio ne razmišljajući, mada mu je nuđena promena identiteta i sigurnost sa porodicom u zemlji koju izabere. Nije izostala i pretnja – ukoliko ne prihvati ponudu dobiće doživotni zatvor.

Šainović je u jučerašnjem dugom intervjuu govorio i o Rambujeu, susretima sa Olbrajtovom, o Kosovu i Metohiji, o potrebi da se Miloševiću u Beogradu podigne spomenik, o mnogim aktuelnim i zanimljivim pitanjima.

Nikola Šainović je dostojanstvceno izdržao haške optužbe i haško robijanje. Časno, i ponosno se vratio u Srbiju. Najviše vremena provodi u svojoj kući na Borskom jezeru i u rodnom Boru.

 

 

Izvor: Kurir

Foto: Youtube/ printscreen

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije