Ministar Knežević: DRŽAVA NEĆE MENJATI BLAGOJA SPASKOVKOG, NOVI STRATEŠKI PARTNER POSTAVIĆE SVOG DIREKTORA RTB-a BOR

Beograd, S.M. – Prema pisanju „Politike“, ministar privrede Goran Knežević odlučno je odgovorio na pitanje novinara: – Zar je moguće da država Srbija nema boljeg od Blagoja Spaskovskog za generalnog direktora RTB-a  Bor ?

„Najviše bih voleo kada bi krivac za RTB bio samo Spaskovski, jer to je najlakše rešiti. Problem je što se s tim preduzećem poslednjih 70 godina loše upravljalo“.

-Od izbora profesionalnog menadžmenta odustalo se jer se Radna grupa RTB-a odlučila da se što pre krene sa traženjem strateškog partnera. Kada dođe strateški partner on će postaviti svoj menadžment i glavnog direktora, što je razumljivo. To je podržao i MMF – naglasio je Knežević podsećajući da će tender biti raspisan najkasnije krajem marta ove godine. Za sada su za RTB-e najzainteresovanije četiri kompanije iz Kine, Rusije i Kanade.

Zaključak je nedvosmislen: Spaskovski ostaje na kormilu RTB-a Bor cele ove godine, jer procedura oko traženja strateškog partnera i uvođenja u posao trajaće, po nekim procenama, najmanje godinu dana, a možda i neki mesec više. Jer, ko bude doneo više investicvija (najmanje 330 do 500 miliona evra) taj će postati većinski vlasnik kombinata bakra.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije