KANADSKA AMBASADORKA UVERENA U PROŠIRENJE SARADNJE SA BOROM

Bor, S.M. – Cilj posete Boru je da se na licu mesta proveri kako kanadske kompanije funkcionišu u Srbiji, da li poštuju sve zakone i ljudska prava. Razamotrićemo i mogućnosti dalje saradnje, prvenstveno u oblasti rudarstva – rekla je kanadska ambasadorka u Beogradu, Keti Čaba koja je danas razgovorala sa predsednikom Opštine Bor, Aleksandrom Milikićem. Ona je podsetila da joj je ovo prva poseta unutrašnjosti Srbije od postavljenja u novembru prošle godine i da je izuzetno zadovoljna prijemom u Boru.

-Nastavićemo do sada plodnu saradnju. Jer, već je izvesno da će Kanađani otvoriti rudnik bakra nedaleko od Bora. Nastavićemo socijalni, ekonomski i ekološki dijalog na obostranu korist. Nama je bitno izmeštanje arodroma i otvaranje rudnika, što je i njima od interesa. Reč je o velikim poslovima i investicijama značajnim i za Bor i celu Srbiju – naglasio je Aleksandar Milikić.

Delegacija Ambasade Kanade, zajedno sa predstavnicima Opštine Bor, postila je danas i kompaniju Rakita koja izvodi rudarske radove na lokalitetu Čukari Peki.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije