Heroin ukraden iz borske policije zaplenjen još pre 15 godina

Domar u borskoj policijskoj stanici, I. M. (34), priznao je krađu i prodaju dva kilograma heroina iz sefa Policijske uprave Bor, ali nije hteo da kaže kako je izneo drogu, niti imena saučesnika.

– Taj heroin potiče još iz 2003. godine. Tada je pogranična policija kod Negotina, u blizini granice s Bugarskom, pokušala da zaustavi muškarca koji je pokušao da ilegalno pređe granicu noseći torbu obešenu oko vrata. Pokušali su da ga zaustave, ali je on pobegao bacivši torbu i njegov identitet nije utvrđen. U torbi je bilo 12 kilograma heroina – objašnjava dobro obavešteni izvor “Kurira”.
Sav heroin je tada smešten u sef negotinske policije, gde je bio do 2012. godine, a zatim prebačen u sef Policijske uprave u Boru.

– Prilikom pregleda snimaka bezbednosnih kamera iz tog perioda videli smo da je  I.M. bio prisutan u prostoriji kada je heroin smešten u sef. Istragom je utvrđeno da je on dva kilograma heroina ukrao još 2015 – navodi sagovornik.

– Još nije poznato kako je I. M. uspeo da iz sefa ukrade heroin, ali će to pokazati istraga koja je u toku. Pre godinu dana izvršen je popis u Policijskoj upravi u Boru, kada je ustanovljeno da nedostaju dva kilograma heroina, čija je vrednost, kada bi se prodavao na ulici u manjim dozama, mogla da dostigne oko 40.000 evra.

Nezvanično, policija je ukradenom heroinu ušla u trag decembra prošle godine, kada je oko 300 grama droge pronađeno prilikom pretresa stana Ž. R. iz Novog Sada.

I. M. je dva kilograma heroina, prodao za 2.000 evra D. S. (27), iz Bora, a ovaj je kilogram te opojne droge prodao za 4.000 evra S. S. (34), iz Novog Sada.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana I. M. zaposlenom u Policijskoj upravi Bor. Okrivljeni se brani ćutanjem, a podneta je krivična prijava zbog teške krađe i nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, i preti mu kazna zatvora do 12 godina.

 

 

 

Izvor: Kurir, Novosti

Foto: Fokus.de

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije