Dragan Marković: SAD TRAŽIMO OSTAVKU NE SAMO NAČELNIKA BORSKE POLICIJE, NEGO I MINISTRA POLICIJE STEFANOVIĆA!

Bor, S.M. – Zahtevamo ne samo ostavku načelnika Policijske uprave Bor Branislava Stojadinovića, nego i ministra unutrašnjih poslova Srbije „jer nisu ništa učinili da se omogući nesmetano odvijanje izbornog procesa u Boru. Naprotiv. Nije se delovalo ni na pozive i prijave. Istovremeno, dozvolili su da se veći broj vozila bez registarskih tablica pre i na dan izbora nesmetano „šeta“ po gradu i selima iz samo njima poznatih razloga. Na taj način oni su preuzeli ingerencije policije“ – rekao nam je večeras prvi čovek koalicije „MI ili ONI – Ujedinjeni za Bor“, Dragan Marković napominjući da je najviše bilo crnih džipova i belih kombija. Neka vozila su imala blatnjave tablice kako se ne bi videlo da su iz Kladova, Negotina, Požerevca, Žagubice, pa čak i sa Kosova i Metohije. Istovremeno, podseća Marković, bilo je i podmićivanja, pretnji, ucena, svega i svačega.

Borski portal IST MEDIA objavio je večeras da im je njihov izvor iz PU Bor rekao – „da je policiji bilo naređeno da ta vozila ne zaustavlja i legitimiše, između redova, da okrenu glavu na sve što rade. Bili su bahati, bezobrazni i drski, a gorivo su sipali na potpis za njihove aktivnosti na pumpi Knez“.

Marković je posebno naglasio da je njegova kolaicija juče objavila saopštenje povodom ovog slučaja koje nije imalo „nekog posebnog odjeka u javnosti, ali je danas sve drugačije“. On nam je dao na uvid i prijavu i neke od fotografija kao dokumentaciju.

Koalicija SNS – SPS na nedeljnim lokalnim izborima u Boru dobila je 24 od 35 odbornilčkih mesta, „MI ili ONI“ imaju sedam, DOSTA JE BILO I DVERI tri, a Vlaška stranka MOST jednog odbornika.

 

Fotografije: Koalicija „Mi ili oni“

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije