DJB: NEKA JAVNA PREDUZEĆA PRAVE OGROMNE GUBITKE!

Bor, S.M. – Pokret Dosta je bilo danas je u Boru održao konferenciju za medije. Objavljujemo deo saopštenja dostavljenog našoj redakciji.

„Neka javna preduzeća, godinama unazad, već od samog osnivanja, posluju sa strahovitim gubicima na koja niko ne reaguje. Činjenica je da su javna preduzeća u velikim dubiozama, ali osnivač nikada nije pokrenuo pitanje odgovornosti. Niko se nije udubio u problem i ustanovio uzroke, a posledice i sami vidimo.

Direktore javnih preduzeća postavlja osnivač, planove poslovanja usvaja osnivač, izveštaje o poslovanju tih istih preduzeća traži i dobija osnivač i opet niko nije odgovarao za uništenje javnog sektora u Boru.
Znamo da su neka preduzeća zbog lošeg rukovođenja i štetnog poslovanja na rubu propasti i pred stečajem i nekom vrstom privatizacije.

Neko će reći biće to javno-privatno partnerstvo, ili strateško partnerstvo, ali to je samo još jedan od načina da neko za male pare krene na našu zajedničku imovinu.
Nakon svega, kada sve prođe i naša javna preduzeća odu u stečaj, a možda i u likvidaciju,ukloniće se tragovi svih krivičnih dela, a rukovodstva će se osloboditi odgovornosti. Štetu zbog uništenja javnih preduzeća imaće samo građani Bora i radnici tih preduzeća koji su najmanje krivi.

Krivci za ovakvo stanje u javnom sektoru su svi oni koji su svojim dizanjem ruke donosili štetne odluke po Opštinu Bor. Kako je moguće da neko glasa za program poslovanja nekog javnog preduzeća koje prikazuje negativno poslovanje?“

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije