Bor: SEĆANJE NA POGIBIJU VOJNIKA I HEROJA GORANA ŠAĆIROVIĆA

Bor, S.M. – Pripadnici Garnizona Vojske Srbije u Raškoj, Milan Mutavdžić i Dragan Radović, danas su, na godišnjicu pogibije vojnika Gorana Šaćiorovića iz Bora, u selu Obrinje na KiM 1999. godine, zajedno sa predstavnicima Opštine Bor i SUBNOR-a Bor, položili vence i cveće na grob ratnika i minutom ćutanja odali  mu dužnu poštu. Šećirović je sa svojim ratnim drugovima 37. Motorizovane brigade iz Raške dobio odličje narodnog heroja za izuzetno požrtvovanje.

-Goranovi ratni drugovi i starešine iz garnizona u Raškoj gde je služio vojsku svake godine dolaze na današnji dan na njegov grob. Jutros mi je lično saučešće izrazio i načelnik generalštaba Vosjka Srbije, general Diković. Danas sam saznala da će mom sinu i još četvorici njegovih palih drugova biti podignut spomenik u rodnom Boru. I jedna ulica dobiće njegovo ime. Ponosna sam majka jer je junački branio i život dao za svoju otadžbinu – rekla je danas Goranova majka Zorica.

-Goran je bio aktivni vojnik u našem garnizonu. Bio je teško ranjen u glavu. Kada su neprijatelji došli da ga bespomoćnog „overe“misleći da je poginuo, iznenada je smogao snage i upotrebio svoj mitraljez. Spasao je najmanje još deset drugova među kojima su bili i naši najviši oficiri. Desilo se, eto, čudo – ispričao je danas stariji vodnik prve klase Milan Mutavdžić.

-Opština Bor nikad neće zaboraviti svoje borce za otadžbinu. Šaćirović je bio i ostao naš sugrađani, naš heroj – kratko je naglasio pomoćnik predsednika Opštine Bor, Saša Mladenović.