Bor: REBALANSOM DO PROJEKATA ZA UREĐENJE BOLNICE, ŠKOLA, VODOSISTEMA, PUTEVA…

Bor, S.M. – Ukupno je, prvim budžetskim rebalansom za ovu godinu,  predviđeno uvećanje za 244 miliona dinara, što će omogućiti završetak projekata za rekonstrukciju vodosistema, bolnice, tri osnovne škole, evropskog vrtića, asfaltiranje puteva. U saradnji sa republičkom kancelarijom za javna ulaganja planira se rekonstrukcija 30.000 kvadrata bolnice i 10.000 kvadrata škola “Sveti Sava“, „Branko Radičević“ i „Vidovdan“. Platiće se i 80 miliona dinara duga od prošle godine za asfaltiranje seoskih puteva, 60 miliona opredeljeno je za subvencije Toplani i 10 miliona dinara Vodovodu. Za projektno finansiranje medija biće izdvojeno dodatnih 5 miliona dinara.

-Dogovorili smo se da započetu pa ostavljenu stambenu zgradu „Mulen Ruž“, u ulici 7. jula,  otkupimo od sadašnjih vlasnika i tamo napravimo poslovni prostor, eventualno da se dovrši za stanove ili izgradi savremeni vrtić. Novac ćemo otplaćivati pod najpvoljnijim uslovima na deset godina. Tu su i projekti za ukrupnjavanje zemljišta za industrijsku zonu i 169 parcela na  jednom mestu za novo stambeno naselje. Kompletna rekonstrukcija vodosistema trebalo bi da krene iduće godine, jer sada se čak 65 odsto pijaće vode gubi u mreži. Rešićemo i problem otpadnih voda. Za neke velike projekte pomoći će država – rekao je novinarima predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić.

O svim ovim i još nekim važnim temama (u prvom redu  o usvajanju izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova i završnog računa Opštine Bor za 2017, davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup, te davanje saglasnosti na izgradnju koridora Istok) raspravljaće se na narednoj sednici SO Bor 19. juna.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije