Bor: Problemi sa signalom mobilnih operatera zbog krađa u repetitorima

Iz sedam repetitora mobilnih operatera, koji se nalaze u okolini Bora, u poslednih mesec dana,  ukradeno je nekoliko kilometara kablova, zbog čega se Boranima povremeno gubi ili potpuno nestaje signal mobilne telefonije i gubi internet.

Policija, saznaje „Blic“, sumnja da je u pitanju dobro organizovana grupa, koju, po svemu sudeći, vodi lice koje poznaje sistem rada mobilnih operatera. Naime, iz repetitora mobilnih operatera se kradu kablovi, koji u sebi imaju bakar, a taj metal se kasnije preprodaje.

Prvi slučaj prijavljen je pre mesec dana, a nakon toga obijeno je još šest repetitora mobilnih operatera.

– Prilikom jedne krađe, aktivirao se bezbedonosni sistem u repetitoru. Ali, umesto da odmah reaguju, vlasnik repetitora je posumnjao da je u pitanju greška u sistemu – kaže sagovornik „Blica“ upućen u ceo slučaj.

Pljačka kablova iz repetitora otkrivena je tek nakon nekoliko dana, nakon pritužbi građana da im se gubi signal mobilne telefonije i internet.

– Kada smo došli na lice mesta, videli smo da je repetitor obijen, kao i da su kamere postavljene oko njega bile polomnjene, zbog čega su bile potpuno beskorisne – dodaje sagovornik.

U borskoj policiji  nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj osim da se na njemu intenzivno radi.

 

 

Izvor: blic.rs

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije