Bor: OSTAVKA DIREKTORA VODOVODA I OSTALE OSTAVKE

Bor, S.M. – Opštinsko veće ja na današnjoj hitnoj sednici uvažilo ponuđenu pismenu ostavku v.d. direktora JP Vodovod, Saše Mladenovića, kadra koalicionog SPS-a koji se u toj vrućoj stoilici jedva zadržao dva, tri meseca. Još nije stigao ni da bliže upozna sve zaposlene, ono dođe kraj ili ga zadesi sudbina prethodnika koji su se tako često menjali poslednje dve, tri godine da nikome nije jasan pravi razlog. Pa, verovatno, ni njima samima.

Na sutrašnjoj sednici SO Bor, sem Mladenovića, biće razrešena i direktorka Opštinske turističke organizacije, nedavno je isto učinjeno u Sportskom centru i JP „Bogovina“, te toliko aktuelnoj Toplani. I još zaniljivijoj firmi, Preduzeću za stambene usluge. Ukinuta je i Direkcija za izgradnju Bora. Ne tako davno smenjen je i direktor Zoološkog vrta koji bi trebalo već od sutra da zauzme čelno mesto u Turističkoj organizaciji. „Prekomandovan“ je i direktor Samačkog hotela, bilo je pretumbacija i u Muzeju i Centru za kulturu. I sve pod izgovorom da će biti bolje, mada se neki te isti čelnici i po više puta vraćaju u direktorske i funkcionerske fotelje. Na kraju svega, i vrh loklane vlasti je letos smenjen, a vreme će pokazati koliko je to, i zašto, bilo ili nije bilo dobro. Na takvim mestima tek za šest meseci do godinu dana moguće je videti i oceniti rezultate rada, što je manje-više realno razdoblje.

Šta očekivati od izborne kampanje u lokalu koja je već počela? Ukoliko se bude analizirao protekli rad, pogotovu izveštaj budžetskog inspektora za 2016. pa i ranije, kao i pretresle neke sudske presude na štetu opštinske uprave – ko zna gde će biti kraj. Da  li će o ovoj temi biti ozbiljnije i šire rasprave na sutrašnjoj sednici SO, teško je prognozirati. S obzirom da se u Boru bliže lokalni izbori (kraj februara iduće godine), trebalo bi, i SNS i SPS pre svih, da se okrenu gorućim porblemima. Sad im je više nego ikada neophodna sloga i jedinstvo kojeg, očigledno je, nema. Na drugoj strani, slabašna opozicija sabija redove i uzda se u osnivanje novih pokreta i manjih stranaka koje će, poput već najavljene Vlaške stranke Srbije sa sedištem u Boru, pokušati da iskoriste oberučke pruženu šansu. Kojem će se napolsletku privoleti carstvu zavisi od mnogo fakktora i dešavanja. Jer, trgovine će, sigurno je, još kako biti.

I još nešto. Preko Bora i RTB-a i jedni i drugi nameravaju, kao i uvek do sada ( pogotovu ako bude i parlementarnih izbora, što je zaista moguće), da se domognu što više glasova. U vrtlogu nedorečenih poteza aktuelne lokalne politike, pa i ishitrenih i bespotrebno čestih promena „državnih direktora“, nemoguće je postići boljitak. Ovde su, čini se, preko potrebne korenite promene. Iako je to svima precizno jasno, i dalje nema odlučnijih rešenja i kvalitetnijih odluka ( jer nije sve u smenama i imenovanjima „na parče“ i onako teško, s mukom, partijski postavljenih rukovodilaca).

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije