Bor, izbori: DJB PROBIJA LED, KREĆE I DEMOKRATSKA KOALICIJA, NAPREDNJACI ČEKAJU

Bor, S.M. – DOSTA JE BILO (DJB) Saše Radulovića prva kreće u predizbornu kampanju – za sutra, u sredu, u 12 sati, zakazana je konferencija za medije u novim prostorijama preko puta Doma kulture. DJB probija led, a pitanje je dana kada će i demokratska koalicija na čelu sa Jeremićevim i Šutančevim pristalicama okupiti novinare. DS i Narodna partija, saznajemo iz poverljivih izvora, čekaju da se, bar u kuloarima, objavi izborna lista SNS-a i da energično započnu razgranatu aktivnost. Lokalni lideri, Dragan Marković i Srđan Marajnović sa kolegama iz još nekih stranaka i pokreta najavljuju otvaranje čak tri kancelarije u gradskom  području. Jedna ispostava biće na Zelenoj pijaci, druga u glavnoj ulici, treća prema Novom gradskom centru. To je pouzdan znak da će najača opoziciona grupacija nastupiti snažnije, hrabrije i odgovornije nego ranijih godina.

Iz naprendjačkog tabora stižu vesti o staroj boljci: podelama u vrhu. Na subotnjem partijskom sasatnaku, nezvanično se doznaje, iznet je i prvi predlog odborničke liste. Po toj navodnoj „šemi“ aktuelni predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić je čak na – sedmom mestu.  Da li će to partijski vrh vladajućih naprednjaka prihvatiti, veliki je znak pitanja.  Koplja se lome i oko toga ko će na čelne pozicije. Blagoje Spaskovski i Nebojša Videnović trebalo bi da budu ispred ostalih, a da li će se to i dogoditi, ostaje da se vidi. Ostaje da se nagađa i uloga od nedavno glavnog naprednjaka za Timočku krajinu (poslednjih godina medijski uspešno predstavljenog) knjaza Timočkog, Boška Ničića. Jer, ukoliko se on bude pitao (trebalo bi po svim rezonima, jer je i član Predsedništva SNS-a), vlada mišljenje, vrh izborne liste ko zna kako će izgledati.

U međuvremenu, opozicija jedva čeka da se u javnosti pojave liste SNS-a, SPS-a, Jedinstvene Srbije i PUPS-a, pa da krenu u „ljuti boj“. Hoće li kampanja biti prljava,  zavisi i od jednih i od drugih. Na drugoj strani, opozicija će sigurno promeniti taktiku i neće kao prošli put – biti toliko umerena i ravnodušna prema poziiciji. Moguće je da bude korišćena nezgodna argumentacija ne od juče, nego ko zna iz kojih vremena. Sve zavisno ko bude na listi.

Od novih stranaka i pokreta, najozbiljnija je – u najavi – Vlaška stranka Srbije koja se neće otvoreno suprostavljati poziciji, ali pokušaće da ostvari što bolji rezultat i tek se kasnije opredeli kome će se carstvu prikloniti.

Izbori bi trebalo da se održe 4. marta, vremena je sve manje, bitka za glasače samo što nije počela. Biće i zanimljivo, i napeto, čak, verovali ili ne, frustrirajuće. Osnovni razlog je – aktuelna vlast ne bi smela da dozvoli da izgubi Bor. Od te pomisli uvek se polazilo. Da li će kampanja biti fer i korektna, pa naravno , kad pa nije bila?

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije