Aleksandar Mišić Frenki gradi crkvu na Borskom jezeru

Bor, S.M. – Još 5. juna 2008. godine u dnevnom listu „Glas javnosti“ objavljeno je da će  borski preduzetnik iz Beograda, Aleksandar Mišić Frenki sagraditi pravoslavnu crkvu na Borskom jezeru, a danas je ta plemenita ideja počela da se ostvaruje. Mišić je, pred novinarima i TV kamerama, predao dokumenta o prenosu zemljišta borskoj crkvenoj opštini. Lokacija je na uzvišenju iznad puta Bor-Borsko jezero, tako da će budući hram Svetoj Velikomučenici Marini dominirati nad celim krajem.

-Plac sam kupio pre deset godina. Reč je o mojoj životnoj želji da na ovom mestu podignem crkvu i odužim se  svom kraju i narodu. Sve što sam godinama zaradio u inostranstvu uložio sam u konačište i vilu Vertigo na Borskom jezeru i u dva veća turistička objekta u Beogradu. Zahvaljujući saradnji sa borskom opštinom i ranije sam nailazio na razumevanje, tako da je bilo više akcija solidarnosti i humanosti – izjavio je novinarima Mišić.

Podsećanja radi, Aleksandar Mišić je još od 2006. godine o svom trošku obezbedio letovanje za osam najboljih osnovaca u Budvi, dve godine kasniije četvoro najboljih studenata je do kraja studija besplatno stanovalo u njegovom komfornom stanu u Beogradu, sagradio je „Devojački most“ i „prosekao“ stazu od kampa do velike plaže na Jezeru, svake Nove godine daruje oko 80 mališana poklonima i žurkom, bio je od koristi i borskim zdravstvenim ustanovama, sportskim klubovima, umetnicima.

-Bor je moj grad bio i ostao. Sve što sam obećao – uradio sam i neću stati na pola puta. Ima još dosta toga da se učini za Borsko jezero. Nekada sam maštao da na jezeru stvorimo uslove i za skijanje na vodi, da obnovimo sportske terene, organuzujemo svetske spektakle. Dosta je poslednjih godina učinjeno, preostaje da se nastavi sa gradnjom kvalitetnih saobraćajnica i uređenjem Crnog vrha – naglašava Mišić.

Poslednja crkva u Opštini Bor sagrađena je u Metovnici pre 30 godina.

 

 

Foto: Youtube/ printscreen

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije